Se merge in piata sau pe la vreo gura de metrou si se cumpara un kilogram de cartofi noi. De pe taraba sau de pe trotuar :) . Din cei mai mici, chiar daca vanzatorul va va arunca privirea aceea de “ia uite-o si pe fraiera asta” cand ii dati inapoi cartofii mai mari decat o nuca. Acasa se spala bine, doar ca sa indepartati praful sau pamantul. In niciun caz coaja, mmmm, un deliciu. Se pun la prajit in mult ulei incins (o lingura sau doua de untura de ratza ii vor face mult mai gustosi). Mai intai la foc mic, sa se patrunda bine, apoi la foc iute, cat sa se caramelizeze coaja si sa devina crusta crocanta ce tine captiv un miez pufos. Se presara, fițos, fleur de sel, apoi se presara, romaneste, mult usturoi verde si marar tocat. Painea e din aceea cu maia si dragoste, branza e maturata in putinile sibienilor.


cartofi-jos1

Incercati asa ceva acasa!