pui

Am promis ca postez mai devreme, insa duminica was such a lazy day…

Sambata, insa, am facut sapte oameni fericiti. Including myself  :).

Supa crema de ceapa cu cascaval si crutoane si pui umplut cu ficatei si crema de branza (idee imprumutata din Julie si Julia,  reteta – improvizata, I followed my instincts  😀 )

Supa crema de ceapa, pe care pana si Sanziana, care uraste ceapa, a mancat-o pana la ultima picatura, e un fel de adaptare a originalului francez – supa de ceapa cu bucati de ceapa, ca sa spun asa.

Ingrediente: 6-7 cepe mari, doi cartofi mari, cateva linguri de ulei de masline, o lingura de unt.

Untul si uleiul de masline se punt intr-o cratita, se incalzesc, se adauga ceapa taiata julienne (nu trebuie sa exersezi chiar ca Julia pentru reteta asta 🙂 ) si cartofii taiati cubulete mici. Se calesc zece minute, la foc mic, pana cand ceapa devine translucida, iar in acest timp (Sanziana, this advise is for u), se amesteca din cand in cand.

Se pun cam doi litri de apa, sare de mare si se fierbe totul cam 45 de minute. Dupa ce se raceste se strecoara, toata partea solida se mixeaza intr-un blender, se amesteca apoi cu cateva linguri de smantana, se dilueaza cu supa si se pune inapoi in oala, peste restul de lichid.

Finalul: cateva felii de bagheta prajite in toaster, cascaval ras si piper proaspat macinat.

Voila!

supa ceapa

pui

Maintenat, le poullet: unde sous-chefs au fost Ruxandra & Sanziana 🙂

One chicken to go (fusese promis dinainte), two to eat. Trei pui curatati, spalati si uscati, sarati si piperati inside and out. Ficatei de pui, cam 500 de grame, o cutie de crema de branza Philadelphia, putni cascaval ras (50 de grame, cred), un ou, sare, piper alb, nucsoara macinata.

Ficateii se calesc 5 minute in ulei de masline, se toaca marunt, chiar si in blender. Se adauga toate celelalte ingrediente, se amesteca, iar cu pasta rezultata se umplu puii, care apoi se cos. La cuptor, intr-o tava cu apa si vin (refill, from time to time, sa nu se arda). Dupa doua ore si jumatate sau chiar trei, la un foc mediu, n-au mai fost “trupurile” de care ii era frica Sanzianei, ci fripturile din care s-a(u) infruptat 🙂

Restul a fost tacere! Si vin 🙂

Aaaaa….

Les sous-chefs au curatat si taiat cartofii din care am facut cartofi natur 😛