Am ajuns acasa. Da, la propriu, dupa o zi in redactie. Si am ajuns acasa, in Romania, si cu episodul care a incheiat o ambitie personala numita Ocolul Pamantului in 50 de retete. Acum un an, ma strafulgera o idee. Stralucita, am zis eu atunci. Am injurat-o de multe ori in anul ce-a trecut. Dar asa e cand iubesti, injuri. Mult! 🙂

Mi-a fost tare drag proiectul asta, chiar daca, de multe ori, a trebuit sa scriu si sa editez poze in nopti in care nu dormeam decat cateva ore, in concedii sau… in timpul in care as fi putut sa gatesc. Chiar daca de multe ori l-am amanat sau neglijat. Dar am recuperat.

Ideile au venit usor, sau mi-au fost sugerate de oameni minunati, sau au avut nevoie de research serios. Dar am infrant. O spun biruitor azi, pe 1 Decembrie. Va multumesc voua, celor care ati calatorit cu mine!

Si pentru ca mancarea buna are nevoie de ingrediente bune, in curand voi incepe un nou serial. O sa va spun unde imi fac cumparaturile si care sunt produsele mele preferate. O sa testez eu pentru voi diverse marci si produse si va voi spune parerea mea onesta. O sa va dau ponturi despre magazine si piete. Dar pana atunci, va las cu episoadele mele preferate din Ocolul Pamantului in 50 de retete, cu mancarurile care mi-au incalzit casa si zilele si pe care le voi face constant de acum inainte.

[singlepic id=223 w=620 h=440 float=center]

Scordolea. Chiar si fara raci, sosul de nuci e magnific, cu friptura rece de vita sau pui.

[singlepic id=240 w=620 h=440 float=center]

Sunt din Moldova. Borș si atat.

[singlepic id=258 w=620 h=440 float=center]

Bread pudding. Sau cum carbohidratii te scot din depresie 🙂

[singlepic id=336 w=620 h=440 float=center]

Colcannon. Piureul-vedeta la petrecerile la care gatesc.

[singlepic id=342 w=620 h=440 float=center]

Carne cruda. Viata mea n-ar avea rost fara ea. Fara biftec tartar.

[singlepic id=480 w=620 h=440 float=center]

Capatana de oaie. Da, sunt un monstru.

[singlepic id=519 w=620 h=440 float=center]

Samosa. Bucataria indiana nu inseamna doar curry.

[singlepic id=606 w=620 h=440 float=center]

Rendang. Un curry cu totul altfel. Am pierdut numarul portiilor facute pana acum.

[singlepic id=526 w=620 h=440 float=center]

Uitati tot ce stiti despre salata de vinete. Grecii inca se tin de daruri.

[singlepic id=538 w=620 h=440 float=center]

Si alte daruri, sa ajunga. Bouyiourdi, dependenta de vara/toamna.

[singlepic id=617 w=620 h=440 float=center]

Si, da, from Russia with love, again. Holodnik. Poate revelatia acestui serial.

[singlepic id=626 w=620 h=440 float=center]

Iar cireasa de pe tort… sunt de fapt niste fructe confiate dintr-un desert italienesc cu suflet sicilian. Cannoli.

Incercati asa ceva acasa!