Desi preparati prin orice casa de om normal din Romania, cred ca nici ardeii astia nu-s un fel de mancare autohton si original si tind sa cred c-au venit odata cu Baiazid, tinand cont de faptul ca-i intalnesti prin multe bucatarii orientale, ca si pe sarmale.

In fine, pe noi nu ne intereseaza asta, ca nu mai avem de mult orgolii nationaliste, mai exact de cand Middlesbrough-Steaua a afost 0-2 la pauza si 4-2 la final.

Revenind la ardeii mei, eu i-am umplut cu carne, desi si cei cu orez sunt foarte buni, mai ales reci.

De cativa ani, nu mai cumpar porc din supermarket/hypermarket , ci de  de la o macelarie bine aprovizionata si, esential, foarte curata. De data asta oamenii mi-am ales o bucata de pulpa de porc, destul de slaba, pe care oamenii mi-au tocat-o in fata. Mie nu mi-a mai ramas decat sa fac amestecul cu ou, orez, ceapa si verdeturi tocate, sare si piper.

Dupa ce-am umplut ardeii, i-am aszat intr-un ceaun de tuci, pe un pat de legume tocate (morcov, ceapa, telina) verdeturi (crengute de leustean, patrunjel, marar). Treaba asta nu are doar rolul sa aromatizeze mancarea, ci si sa protejeze (ardeii nu se vor lipi, desi sunt slabe sanse sa se intample asta intr-un tuci :)).

Next, am dat niste rosii rascoapte pe razatoare si am turnat acest sos peste ardei. Am mai pus niste sare si o cana de bors si i-am dat intr-un clocot inainte de a-i baga la cuptor, cam o ora la foc molcom.

Niciodata ardeii astia nu vor fi completi fara o lingura de smantana si mai ales fara un ardei iute. Si mai cred eu ca tocmai vara (cand toate verdeturile si legumele sunt la apogeu) e anotimpul ideal pentru mancarea asta, desi la o prima vedere ar putea sa para “grea” (asta vreunui filfizon neinitiat, nicidecum unor romanasi neaosi :)).

Incercati asa ceva acasa!