Sunt aproape o profana in ceea ce priveste bucataria asiatica si, in afara de cateva feluri, nu cred ca voi aprofunda subiectul. Atuul il reprezinta condimentele and I’m a spice addict si d’asta de cateva ori pe an tanjesc dupa cateva feluri de mancare asiatica. Foarte rar le prepar (mai bine zis improvizez), de cele mai multe ori le comand.

Insa cu niste aripioare si multe condimente si sosuri la dispozitie, mi-am zis sa ma dedau  la o “tailandeza” mica, pe care am “altoit-o” cu ceva chinezesc :). 

Asa ca am fiert aripioarele cateva minute (doar cateva clocote), apoi le-am scurs si le-am transferat intr-un wok cu ulei de floarea soarelui bine incins. Le-am prajit rapid, un minut, la foc mare, apoi am adaugat un sos facut din 4-5 linguri de sos de soia, 4-5 linguri de sos de peste (specific bucatariei tailandeze), 2-3 linguri de sos de stridii, sos de ardei iute (mult :)), o lingura de miere, putin ghimbir tocat, zeama de lime, coaja de lime, praf de lemongrass (specific bucatariei tailandeze). De sare nu mai e nevoie pentru ca sosul de soia e deja sarat, iar cel de peste e extrem de sarat.

Am acoperit wokul, am dat focul foarte mic si am lasat aripioarele sa se gateasca incet, 10-15 minute. La sfarsit am adaugat cateva picaturi de ulei de susan si am presarat seminte de susan alb. Garnitura a fost orez basmati, fiert dupa reteta asta.

Incercati asa ceva acasa!