• 150 de grame de faină albă
  • 50 de grame de migdale măcinate
  • 100-125 de grame de zahar
  • un ou mare
  • 60 de grame de unt moale
  • un albus
  • sare, praf de copt
  • vanilie
  • 3-4 linguri de seminte de susan

Cu siguranță vi se întâmplă des (mai ales dacă sunteți doamne și domnișoare) să simțiți nevoia să ronțăiți ceva. Dar vi se întâmplă vreodată să aveți poftă să ronțăiți ceva dulce și sărat în același timp? Pentru că mie mi se întâmplă și de curând am descoperit „antidotul“: biscotti Regina, cei mai buni biscuiței dulci-sărați din lume.

Originari din Sicilia, acești biscuiți sunt foarte populari în acea zonă, iar gustul dulce-sărat amintește de originile arabe/orientale ale bucătăriei siciliene.

Pentru o porție de biscotti aveți nevoie de 150 de grame de făină albă, 50 de grame de migdale măcinate, 100-125 de grame de zahăr, un ou mare și 60 de grame de unt moale.

Mai întâi, amestecați oul și untul, apoi adăugați zahărul și amestecați până este bine încorporat. Puneți ulterior făina și migdalele măcinate, dar și vanilie (sau extract de vanilie) o jumătate de linguriță de sare și o linguriță de praf de copt.

Din aluatul obținut întindeți o foaie groasă de jumătate de centimetru, apoi tăiați biscuiții în diverse forme.

Mai aveți nevoie de un albuș de ou bătut spumă pentru a unge biscuiții, pe care îi presărați din abundență cu semințe de susan. De fapt, puteți să-i acoperiți cu semințe de susan. Îi puneți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (la distanță de doi centimetri unul de altul, pentru că vor crește), apoi direct în cuptorul în cuptorul bine încins, unde vor sta timp de 20-25 de minute la foc mediu (170-180 de grade).

Mie-mi plac foarte mult când se răcesc, pentru că sunt mai crocanți. Iar dimineața cu o cafea sau cu un pahar de lapte, biscotti Regina sunt tot ce-ți trebuie ca să uiți că plouă sau că începe o nouă zi de muncă 🙂 .

Această postare a fost publicată pe Eva.ro în data de 14 iunie 2013.