ciorbaDupa dimineata rece petrecuta in Piata Amzei, am testat produsele cumparate, la care am adaugat o productie proprie: ciorbita de pui.

Ca sa “meritam” “platouasul” (ati observat ca atunci cand mergeti la un restaurant si sunteti un pic indecisi, chelnerul va propune repede “un platouas” – nasoala expresie) cu slanina, ceapa verde, cas si zacusca home-made (o sa va dam reteta in curand). Am muncit un pic la ciorba.

Ingrediente pentru 6 portii:

1,5 litri apa

Un piept si o pulpa de pui (mari)

2 cepe

O jumatate de radacina de telina

O jumatate de dovlecel

2 morcovi

2 ardei grasi (sau gogosari)

Taitei de casa (cand mai facem, va “impartasim” si aceasta retetaJ )

Bors

Leustean, patrunjel

Carnea se taie cubulete (noi am mai avut putina grasime de curcan, pe care am adaugat-o ca ciorba sa fie mai “bogata”, ideal ar fi sa aveti o gaina de tara), se pune la fiert, iar dupa ce clocoteste se ia spuma. Se fierbe aproximativ 15 minute (30-40 de minute, daca pasarea e crescuta in curte si nu cumparata), dupa care se adauga morcovul, telina si ceapa taiate cubulete. Se mai lasa la fiert inca 20 de minute, la foc mediu sau mic, acoperita cu un capac. Se adauga apoi dovleceii si ardeii taiati cubulete, dar si taieteii si se lasa inca 15 minute. Cateodata le chef(a) pune si 1-2 rosii tocate cubulete (intotdeauna spre sfarsit, deoarece rosiile puse de la inceput intaresc celelalte ingrediente)

Separat, se fierbe borsul (500-750 ml) cam 10 minute. Se adauga apoi in ciorba, se pune sare si se mai fierbe 5 minute.

La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt.

Apoi, cu smantana, inca putina verdeata tocata si ardei iute e “un final apoteotic”.