Ce poate fi mai bun pe gerul asta decat some comfort food, fierbinte, “grea”, satioasa, densa, care sa te scoata din amorteala cand ajungi seara acasa, rupt de oboseala si de frig?

Corn chowder seemed the perfect choice for me.

Chowderul e o supa foarte groasa, care se face cu mai multe ingrediente: legume,  diverse feluri de carne sau fructe de mare.Eu am ales o varianta cu pui si porumb dulce.

Am gasit reteta pe undeva pe net, dar am adaptat-o usor. Originalul continea si niste bacon facut foarte crispy si faramitat deasupra supei, in farfurie, dar si niste branza chedar rasa si pusa in oala, spre sfarsit. Patrunjel, piper alb, cubul de concentrat si parmezanul ras au fost… my touch 🙂

Am avut nevoie de doua cutii medii de porumb boabe

Un piep mai mare de pui, dezosat, taiat bucatele

O ceapa

100 de ml de smantana

100 de ml de lapte

Un ardei gras (orice culoare)

Ulei de masline – cateva linguri

Sare de mare, piper alb mcinat

Un cub de concentrat de legume sau pui

O lingura de faina

Patrunjel tocat, parmezan sau cascaval ras

Ceapa se caleste putin in ulei, se adauga apoi puiul si se rumenesc impreuna cateva minute. Se adauga apoi un litru si jumatate de apa, concentratul de pui sau legume, se lasa sa clocoteasca putin. Intre timp, o cutie de porumb se mixeaza in blender pana devine o pasta groasa. Se subtiaza cu laptele, se pune in supa si se adauga si porumbul boabe, si ardeiul taiat cubulete. Se mai fierbe 15-20 de minute, dupa care urmeaza smantana amestecata cu faina, sarea si piperul alb.

Then u take some of this crazy full of calories chowder :D, il puneti intr-un castron, decorati din belsug cu patrunjel tocat si parmezan sau cascaval ras. E ideal cu paine neagra.

Voila!