[singlepic id=289 w=620 h=440 float=center]Cu-atata iarna imprejur, soarele asta care s-a aratat, asa, usor tupeist, mai mult rau face. Şi nu ma refer doar la lacul Bucuresti. Soarele asta tupeist imi face dor de vara, de piele bronzata si inot pana la epuizare. Vara aia fierbinte, pe-o coasta andaluza.
Caci azi, din Cora, direct in Spania ma duc, pentru o conopida anadaluza, in episodul 11 din Ocolul Pamantului in 50 de retete. În bucataria andaluzia, mai ales vara, totul se rezolva rapid.
Aveti nevoie de o conopida, pe care o rupeti in buchete mici. Intr-un vas fierbeti apa cu putina sare, iar cand clocoteste, aruncati acolo conopida si o lasati cam 5 minute. O scoateti si o lasati sa se scurga si sa se raceasca.
Luati apoi buchetele de conopida si le tavaliti intr-un amestec de faina de naut (se foloseste mult in bucataria andaluza, asa, simpla, nu in aluaturi de tip pane), sare, piper negru, boia iute (sau fulgi de ardei), boia dulce. Eu i-am pus si o lingura de legume deshidratate si maruntite (nu ma refer la maggi sau delikat sau alte prostii, ci la legume deshidratate si-atat, fara shituri in ele. le gasiti prin hipermarketuri). Faina de naut gasiti in magazinele arabesti si turcesti, la Ki Life, uneori si prin Mega Image.
Prajiti apoi conopida in baie de ulei de masline. Da, cateodata e nevoie de un dus rece ca sa realizezi ce importanta e o baie de ulei :D. O lasati cateva minute, pana se rumeneste, o lasati sa se scurga pe servetele de hartie. Inainte s-o mancati, o stropiti cu otet si presarati patrunjel prospat tocat. Vara e ideala cu o rosie bine coapta si un castravete crocant.
[singlepic id=288 w=620 h=440 float=center]

Incercati asa ceva acasa!