Cred că am găsit combinația ideală de ceva dulce și sănătos: cookies cu nuci, tărâțe și fulgi de ciocolată albă. Pentru că nimic nu e ideal dacă nu are ciocolată, fie ea și albă. Am testat de curând prăjiturele astea crocante și fragede pe un eșantion destul de mare: vreo 40 de persoane, de la copii de 4-5 ani – care țipau pe lângă platouri „Mamă, mi-e foame!!“ – până la bărbați de 45 de ani, pe care nu prea i-ai vedea înnebuniți după dulciuri, ci mai degrabă după pipă. Însă nu doar Andreea Marin e în stare de surprize, ci si băbarții de 45 de ani.

Pentru început, aveți nevoie de 225 de grame de unt moale, 2 ouă, 450 de grame de zahăr și niște zahăr vanilat, pe care le amestecați bine cu mixerul. Adăugați apoi ingredientele uscate: 350 de grame de făină, 150 de grame de tărâțe măcinate fin sau fulgi de ovaz măcinați fin, o linguriță de praf de copt, o linguriță de bicarbonat, 100 de grame de nuci măcinate, un sfert de linguriță de sare și omogenați bine cu o spatulă. La final puneți 100 de grame ciocolata albă (sau neagră sau cu lapte) tocată grosier. Puteți înlocui ciocolata cu fructe uscate (smochine, stafide albe sau negre, coacaze, merișoare) sau nuci, alune sau migdale tocate. Sau să puneți în combinație două-trei elemente. Însă, după mine, ciocolata e cel mai bun prieten al omului.

Luați apoi cu o lingură din această compoziție și puneți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt bucăți de mărimea unei nuci mai mari. Trebuie să lăsați între prăjiturele o distanță generoasă, cam 3-4 centimetri, pntru că ele “cresc” destul de mult în cuptor. Le puneți în cuptorul bine încins, unde le lăsați 20-25 de minute, la 180 de grade (foc mediu). Compoziția de mai sus vă ajunge pentru 45-50 de cookies. Le puteți depozita într-o cutie închisă ermetic și sunt foarte bune chiar și peste câteva zile. Asta în cazul fericit în care vor rezista atât de mult

Aceasta postare a fost publicata pe Eva.ro in data de 3 aprilie 2012