Nu credeam s-apuc ziua in care o sa vad intr-o PIATA din Romania peste si fructe de mare cum am vazut in pietele din strainatate. Well, aproape, sa nu exageram 🙂

Daca in hypermarketuri gasesti destule feluri de pesti, crustacee si fructe de mare – desi se poate si mai bine – mai ca era sa dau pe spate cand am vazut in Piata Obor Saint Jacques, pisica de mare, sole, creveti cruzi, sepia uriasa, crabi si multe altele. Si cele mai multe dintre ele erau proaspete, adica necongelate, desi patronul unui stand a fost dragut si mi-a spus ca Saint Jacques-rile sunt congelate, ca nu aduce nimeni proaspete in Romania si ca ceea ce vad eu prin hypermarketuri si par proaspete sunt, de fapt, decongelate. Dupa ce-am gasit si fudulii de curcan, Oborul oricum a devenit piata mea preferata, asa ca acum ma infiintez pe-acolo destul de des, pentru ca e una dintre cele mai bine aprovizionate piete (carne, peste, verdeturi, legume) si are si preturi super-decente.

Si cum crevetii aia cruzi jumbo aratau foarte bine, am luat si eu ca mi-era pofta de gustul de mare. E 56 de lei kilogramul. I-am spalat bine, i-am crestat sa le curatz dunga aia neagra (unii dintre ei sunt full of shit, ca sa ma exprim asa) si i-am pus pe frigarui, dar le-am lasat carapacea pe ei. Apoi i-am pus asa simpli pe gratar si i-am lasat cam 3 minute pe fiecare parte.

I-am mancat cu lamaie, patrunjel si un sos facut din maioneza de casa (o lingura), smantana (o lingura) si cateva picaturi de Tabasco.

Incercati asa ceva acasa!