Pentru ca v-am neglijat in ultima vreme (desi am gatit), pentru ca am avut extrem de multa treaba (aka nervi, stres, probleme) si n-am mai postat nimic de ceva vreme, o sa incerc sa ma revansez un peu. Sper ca macar pozele sa va faca sa intrati in bucatarie (if not drooling:P), caci povestirea mea va fi scurta si nu stiu cat de catchy.

Bine, acum nici n-am cum sa inventez eu apa calda, in speta caprese :D. Pot doar sa va arat varianta mea cu rosii de doua culori si cu un “dressing” facut in blender din ulei de masline extravirgin, busuioc (din ghiveciul meu) si sare de mare.

Salata a mers minunat cu o paine neagra cu nuci (de la Mega Image).

Felul principal, un pic de “briza” mediteraneana intr-un Bucuresti incins, nu-ti ia mai mult de 4-5 minute. La propriu. Asta daca nu iei in calcul curatarea crevetilor. Unii dintre ei par sa fi digerat ceea ce au mancat inainte de a fi prinsi, altii nu, asa ca in functie de ce creveti nimeriti (mai mult sau mai putin mancaciosi :D), va va lua mai mult sau mai putin timp sa-i curatati. Ai mei au fost cam full of shit 😀 Oversharing? 🙂

Sa zicem ca aveti crevetii gata curatati (ideal ar fi proaspeti) si ii aruncati intr-o tigaie cu ulei de masline, unde se vor perpeli vreo doua minute. Ii “stingeti” cu vin al, sec, zeama de lamaie, iar dupa inca un minut la foc mare le “aruncati” usturoi tocat si patrunjel verde, sare si piper.

Se mananca la fel de repede precum s-au gatit, asa ca incercati asa ceva acasa!

Data viitoare desertul: adica un foret noire cu visine si afine proapeste (my twist) 🙂