Nu stiu de ce anul asta m-a apucat frenezia dulcetii, iar pana la visine bune de dulceata (sau de visinata, caci asta isi doresc unii oameni :D) mai e un pic. Etapa intermediara pentru mine a insemnat dulceata de cirese. Singura parte nasoala a fost cu scosul samburilor, iar pana imi voi cumpara un aparat de scos samburi am facut eu niste spume inaintea dulcetii :D.

Si cum de multi ani n-am mai vazut cirese amare sau cirese albe, a trebuit sa ma multumesc doar cu niste cirese “pietroase”.

Un kilogram de cirese (dupa ce scoateti samburii o sa aveti mai putin, nu stiu exact cat) se arunca intr-un vas in care fierbe cu bulbuci un sirop legat de apa si zahar (adica 600 de grame de zahar si un pahar de apa se fierb la foc mic pana se leaga). Bineinteles, cantitatile de cirese si, implicit de nervi cauzati de samburi, raman la latitudinea voastra. 🙂

Dup ace am pus fructele in sirop le-am fiert inca ora la foc mic – sa nu uitati sa amestecati tot timpul – iar spre sfarsit am pus doua felii de lamaie si cativa stropi de zema de lamaie, care contrabalanseaza dulcele din dulceata si o fac mai fresh si mai aromata.

Incercati asa ceva acasa!

The Freak II

The Freak II