Mai e o zi până la finalul experimentului „Cum să trăiești cu 5 lei pe zi“, dar concluziile s-au conturat deja, iar cele mai importante nu sunt legate de mâncare. Evident, liberul arbitru le oferă exact același avantaj și celor care mă urmăresc. De fapt, concluziile din mediul înconjurător au apărut, cred, chiar înainte ca eu să prepar primul fel. Poate chiar înainte să încep experimentul.

Românul s-a născut poet. Analist. Bucătar. Nutriționist. Comentator. Mă înclin și-mi continui experimentul. Înainte de ziua de odihnă (sau de concluzii) a trebuit, însă, să mai și mâncăm. În limita bugetului de 5 lei pe zi de persoană (10 lei pentru două persoane).

Așa că voi proslăvi din nou minunata „bălărie“ pe numele ei ștevie. Pentru o mâncare de ștevie cu orez investiția e de 3 lei (adică 9 legături mari, din care obțineți cel puțin două porții generoase). Și pentru că și la meschinul buget de 5 lei pe zi e nevoie de proteine, ștevia și ouăle fac casă bună, dar acestea din urmă cresc bugetul cu un leu (50 de bani un ou).

[singlepic id=736 w=620 h=440 float=center]

Înainte să vă povestesc desspre cină, o să vă povestesc, cu riscul oricăror comentarii, cum am „păcătuit“ azi. De fapt, cum am primit pomană :), că tot mi-a fost sugerat acest lucru. De la colegul meu, Tavi, care a fost atât degeneros încât să împartă cu noi un cozonac, din care mi-a revenit și mie o felie.

Pentru că imaginația asta nu e o unealtă la îndemână în fiecare zi, mai ales în cele grele, o să vă mai spun doar că la cină a fost o salată Caesar mai austeră. Și pentru că nu sunt un barometru al restaurantelor și cateringurilor bucureștene, dar pentru că am fost întrebată, vă pot da un preț estimativ pentru cea preparată de mine: 6 lei.

Am lăsat din nou micul dejun la final, adică două iaurturi: 3 lei. Da, în ultima zi, bugetul echilibrat cu eforturi în zilele precedente, a fost depășit din nou, cu 3 lei.

Concluzia zilei: încep să-l înțeleg mai bine pe Cioran. Iar concluziile finale ale experimentului vor veni mâine.