Cateodata gătesc lucuri care nu pot fi concretizate intr-o postare, pentru ca nu-s cine stie ce mancaruri complicate. Alteori repet diverse experiente postate deja pe blog. Cam asa s-a intamplat si in weekendul asta, insa cum mi-au placut mie (si nu doar mie) cateva fotografii, m-am gandit sa fac un „platouaş“. Unul vizual, of course, cu mai multe poze si cu puţine vorbe :).

Sa incepem light, asa cum a fost pranzul meu de vineri: salata de rosii cu avocado, ulei de masline si busuioc. E acompaniamentul perfect la o friptura la fel de light. Eu am mancat salata cu piept de pui fiert.

Ca un amuse-bouche extra-extra consistent (ca sa nu-i spun de neam prost :D), cald si pufos, tocmai bun inainte de muschiul de vita cu sos gorgonzola, am facut repede doua feluri de cupcakes sărate: cu sunca si cascaval si cu dovleac si parmezan. Dupa reteta asta, doar ca, evident, renuntati la zahar si puneti un pic mai multa faina, cat sa iasa un aluar tare si totusi curgator.

Apoi puneti in el ce va pofteste inima (sunca, mortadella, chorizo, parmezan sau cascaval ras, masline feliate, mac, peste afumat sau anşoa, dovleac ras, in ce combinatie doriti) si asezonati cu sare si piper.

Sa lasam „prostiile“ si sa continuăm cu lucruri serioase: confit de canard. Confit de rata. Il iubesc. Pana la cer si-napoi. 🙂 Dupa reţeta asta.  Mai e nevoie de cuvinte? 🙂

După mâncarea ce urmează, am zis halal sa ne fie si sa mai avem :D. Cotlete de berbecuţ la tigaie, cu salvie. Marinate si fragezite in suc de rodie inainte, cam o zi. Cu ardei gras si ceapa trase la tigaie si dovleac la gratar.

Un weekend reusit si de data asta, as zice 🙂