Cand eram mica, am mancat o friptura de iepure care mi-a lasat sechele si prejudecati muuulti, multi ani. Insa recent am decis sa le mai accord o sansa urecheatilor, lucru care mi-a intarit convingerea ca un exista diferente de la cer la pamant intre acelasi fel de mancare preparat de doua persoane diferite.

Dupa niste iepuroi de curte sositi tocmai de la Oradea de curte, gatiti old school cu vin rosu sau cu sos de rosii si masline, am vrut ceva diferit. Paranteza: am pacalit pe cineva cu una dintre fripturi, spunandu-i ca e de pui :D. Seamana putin, insa din punctul meu de vedere diferenta intre carnea de pui si cea de iepure e vizibila, atat ca textura, cat si ca gust.

Revenind la ultimul iepuras din seria fripturilor la cuptor, am decis sa incerc altceva si am ajust la iepure cu sos de mustar. Iepure proaspat gasiti in Carrefour – n-am mai avut de curte, caci Rox &Bunny (not Munro :P) sunt prinsi cu lectiile de dans pentru nunta si stau in Bucuresti :P. Revenind, nu au tot timpul iepure proaspat in Carrefour, dar am vazut si congelat.

L-am transat, l-am curatat de grasime, l-am spalat bine si am prajit bucatile de carne in ulei de masline. Tip: presarati putina faina peste bucatile de iepure, atunci cand le puneti in tigaie. Dupa aceea le veti transfera la cuptor si, datorita fainei, vor prinde o crusta, dar veti avea si un sos mai “sanatos”.

Dupa ce am prajit iepurele 4-5 minute pe fiecare parte, l-am bagat la cuptor in tajine, pe un “pat” de morcovi si ceapa, am pus o ceasca mare de apa, sare marina grunjoasa, piper si o mana zdravana de maghiran uscat, am acoperit vasul si am lasat “paysanismul” asta sa se faca in voie, la foc mic, timp de o ora si’un pic. Na, ca fac si rime 😀

La sos am pus trei feluri de mustar, cumparat (desi tot zic ca-l voi face pe asta, dar nu mai apuc. By the way, Dan, imi ploua-n gura de cate ori vad poza asta :P). So, mustar de Dijon, mustar cu boabe de mustar si mustar cu hrean, “potolite” toate cu o cutie mica (250 de ml) de smantana dulce La Dorna. Apoi am completat sosul cu zeama lasata de friptura. De fapt, zeama si legumele pasate in blender, adica un fel de gravy. Pentru ca vreau maxim din toate combinatiile. Maxim am spus! 🙂 (maximum, as zice eu in mod normal :D)

Sare marina si piper proaspat macinat by default, apoi am turnat sosul peste urecheat. Nu m-am putut abtine si am mai pus putin mustar cu boabe de mustar, which I absolutely love. Friptura mai sta in cuptor 10-15 minute la foc foarte-foarte mic et c’est tout!

Ceea ce vedeti in poza e o pulpa de iepure si nu de pui 🙂

Incercati asa ceva acasa!