Dupa cum va spuneam, nu ma dau in vant dupa bucataria germana. Sunt insa cateva feluri care-mi plac, iar varza asta e unul dintre ele, pe langa șnițel si niste wursti bine făcuți. Ideea e simpla, prepararea dureaza totusi cateva ore, dar produsul finit – mai exact combinatia asta sanatoasa mancata de copii de fuhrer 😀 – merita.

Am cumparat doua bucati de cap de piept de vita, good to the bone, as putea spune despre ele :). Am luat si un cotlet sanatos de vitel, tot cu os, iar oasele astea au lasat niste sucuri foarte gustoase in care s-a făcut molcom carnea.

Am condimentat vita cu salvie uscata dar si cu un amestec de condimente care continea printre altele ghimbir macinat, sare, boia, piper, coriandru macinat, maghiran. Am pus-o apoi intr-un vas de tuci, am pus o cescuta de vin si o cana de apa, am acoperit oala cu hartie de copt, i-am tras si un capac in cap sa fie cat mai etans totul, apoi am bagat-o la cuptor la foc mic vreo trei ore. Cu varza a fost mai simplu.

Am calit ceapa rosie tocata in ulei, am adaugat varza, am lasat-o sa se inmoaie un pic, apoi am pus marul taiat cubulete. Dupa 10 minute de suferinta la foc mic, i-am picurat putin otet din cidru (e mai light si usor dulceag) si i-am pus si o lingura de zahar, apoi am lasat-o sa fiarba incet pana a scazut toata zeama.

Ma grabesc sa termin sa termin de scris pentru ca tocmai am improspatat memoria glandelor mele salivare. 😀 Va mai spun doar ca am mâncat cat ai zice ein, zwei, drei , cu sos de hrean cu smantana si paine neagra cu nuci (cooming soon).

Ceea ce va dorim si dumneavoastra 😀