pasteDesi iubesc sa gatesc si o fac in mod constant de multi ani, cateodata ma apuca o adevarata frenezie. Asa ca seara e cooking chill out 🙂  desi, la sfarsitul “procesului creator”, abia mai iau cateva guri.

Cratite, tigai, condimente, legume, cutite, aburi, agitatie & stuff se intampla in bucataria mea aproape in fiecare seara, de cateva zile incoace.

Tonight  – italian night. Bruschete, sandvis mediteranean, paste.

Deocamdata, doar pastele, I’ll catch up with the rest later.

Pastele se fierb in apa cu sare, de cele mai multe ori. Italienii, insa, fierb intai in apa ceapa, morcov, pastarnac si alte chestii asemanatoare, iar abia dupa fierb pastele in supa asta de legume. Un alt lucru pe care l-am invatat de la un chef italian este ca pastele nu se spala sub un jet de apa rece, ci doar se scurg atunci cand sunt scoase din oala.

Sosul nu mi-a luat decat 15 minute: rosii decojite din conserva (taiate cubulete), masline negre, capere, ulei de masline presat la rece si nefiltrat (adica aproape in stare pura, fara sa fie afectat de vreun procedeu chimic), sare de mare (like always 🙂 ), piper negru. Am sotat toate ingredientele timp de 10 minute, am adaugat sarea si piperul si am amestecat sosul cu pastele.

Bucataria mediteraneana e una dintre cele mai permisive, mai inventive (combinatiile sunt foarte multe), mai sanatoase si mai gustoase din lume. A doua intr-un top 5 personal, after my beloved favourite french cuisine :).