• 2 bucati de macrou proaspat
  • ulei de masline
  • verdeturi: marar, patrunjel, frunze de ridichi
  • lamaie
  • cateva masline
  • salata verde
  • ridichi
  • sare

Ploaia de azi recomandă mai degrabă un bol cu supă fierbinte decât ceea ce vreau să vă propun. Dar cum piețele sunt încă pline de verdețuri – ceapă verde, mărar și pătrunjel, ridichi, busuioc, salate de tot felul – e păcat să nu profitați. Și să adunați cât mai multe pe lângă un pește făcut la cuptor, cu lămâie și ulei de măline. În ceea ce privește peștele, eu am ales macrou, e unul dintre peștii mei preferați (mie-mi plac peștii oceanici, nu mă prea omor după cei de apă dulce). E un pește gras, dar care conține acizi Omega 3. În plus, chiar e foarte gustos. Dar dacă vreți un pește slab, puteți alege păstrăv. Esențial e să-i cumpărați proaspeți, nu congelați.

Am curățat și am spălat foarte bine peștele (2 pești), apoi l-am sărat cu sare de mare. Atât, nu l-am condimentat mai mult (de obicei nu condimentez peștele), pentru că am vrut să-și păstreze gustul. L-am pus într-o tavă cu puțină apă, apoi l-am lăsat la cuptor, la foc mediu (180 de grade) 25-30 de minute. Nu l-am rumenit foarte tare, pentru că am vrut să fie moale, suculent.

Apoi i-am îndepărtat coloana vertebrală și i-am presărat multe verdețuri – mărar, pătrunjel, frunze tinere de ridichi – dar și bucățele de lămâie (e foarte bună pulpa, nu doar sucul), măsline negre, ridichi și puțin ulei de măsline.

Ca garnitură – și mai multă verdeață. De fapt, o salată cu salată creață albă și roșie (lollo bionda și lollo rossa), asezonată simplu cu ulei de măsline, sare și suc de lămâie.

Aceasta postare a fost publicată pe Eva.ro în data de 21 septembrie 2012.