Friptura de miel cu ierburi aromate

Salata de cartofi

Sos de iaurt cu menta si busuioc

Chutney de mango

Salata verde

                                                              Paine alba de casa

Am mancat cel mai bun miel din viata mea la Mas Provencal, un restaurant din Eze, despre care o sa va povestesc intr-o alta postare, pentru ca masa la acel restaurant a fost o epopee :). Atunci am realizat ca cea mai buna friptura de miel (in acceptiunea mea, cel putin) e cea aromatizata cu diverse ierburi fresh, dar care pastreaza totusi gustul specific al carnii, exact asa cum obisnuiesc sa gateasca oamenii din Provence.

Mai intai am marinat carnea intr-o marinada simpla (tank u, Jamie) din iaurt, coaja si zeama de lamaie, rozmarin proaspat si sare. Dupa 24 de ore de asteptare&fragezire, cele doua pulpe de miel (dezosate de mine :D) s-au odihnit putin intre doua “cearsafuri” de hartie, care au indepartat surplusul de iaurt. Au trecut apoi la “bronzat” in cuptor.

Mai intai s-au perpelit o ora la foc mic, protejate cu o “lotiune” de vin alb si apa, apoi le-am uns cu un pesto facut de mine, in blender: rozmarin proaspat, menta proaspata, leurda, usturoi verde, 2 linguri de ulei de masline, zeama de lamaie, sare.

In cuptor ierburile si-au eliberat toate aromele, care au intrat in carne si i-au dat un gust chiar special. N-am spus-o eu, ci invitatii, care mi-au cerut si un workshop de gatit friptura la cuptor 😀

Salata de cartofi e clasica: cartofi fierti, maioneza de casa, putina smantana, ceapa verde, masline negre si verzi, patrunjel, all mixed together. Orice altceva va place (sunca de Praga, ridichi, blue cheese, piept de pui fiert, castravete verde sau murat etc) will do.

Sosul de iaurt cu menta si busuioc – toate se mixeaza in blender.

Pentru chutney de mango m-am straduit sa gasesc cel mai copt fruct din magazin (which was pretty difficult), pe care oricum l-am mai “copt” cateva zile in balcon. So, mango taiat in bucatele, ghimbir ras si feliute de ardei iute se fierb in suc propriu cateva minute, se adauga 2-3 linguri de apa, dupa care my personal touch, rosii cherry galbene taiate in jumatate. Sarea si o lingura de zahar completeaza si ingroasa chutney-ul.

De cand m-a apucat mania painii de casa I’m getting better and better, asa ca de data asta mi-a iesit aceasta paine/panettone fluffy&light. Reteta o gasiti aici, cu amendamentul ca acum am folosit faina alba.

Urmeaza (nu stiu cat de repede) desertul inspirat de Jamie: cheesecake cu ciocolata alba si zmeura.

Si pentru ca acum sunt cu un ochi in word si cu altul in televizor la “Flash Forward”, I’ll give u a sneak peek of my cake 😛 si ne prajiturim mai incolo :).