mbs-2

Una light, ca de vineri după-amiază, că începe weekendu’. Pentru că se pregătesc lucruri mari, vă spun drept :).

 Cred că orice student care a stat în cămin sau care a ajuns măcar vreodată prin celebrele cârciumi (în anii ’90) Shorley şi Pui de Urs din Regie, ştie ce-i ăla un MBS. Eu la prima categorie nu mă pot încadra – asta numai dacă dacă nopţile de chefuri se pot numi stat în cămin  – însă pre-sesiunea se împăca uneori tare bine cu locantele despre care vă vorbeam.

So, după ani şi ani, am revenit într-una dintre acele cârciumi, în Piranha, mai exact, cu o altă gaşcă, de data asta, însă am constatat că MBS a rămas o piesă de rezistenţă în meniu. Da, mămăligă cu brânză şi smântână, mâncare-cult a studentului, pe lângă şmirghel sau macaroane cu brânză. Şi aşa m-a lovit o poftă…

Numai că MBS-ul pe care l-am executat eu acasă a avut mai mult decât mămăligă, brânză de oaie de la sibieni şi smântână tot de la ei. De ce să te opreşti la trei lucruri când sacul e îmbelşugat? Aşa că în combinaţie au apărut şi nişte cârnăciori de bere, perpeliţi în tigaie, şi un ou ochi. Şi ca să nu mor de la atâtea proteine, am băgat şi nişte ceapă verde în acest combo.

Cu siguranţă arterele nu mă mai ţin ca-n facultate, dar mai că-ţi vine să le-ndopi cu niţel colesterol pentru MBS-ul ăsta. Mă întreb ce se mai mănâncă azi în căminele din Regie…

Această postare a fost publicată pe Eva.ro în data de 18 octombrie 2011.

mbs-2