• câteva roșii din diverse soiuri
  • 2 cepe rosii
  • masline
  • sare de mare grunjoasa, piper negru proaspat macinat, oregano
  • ulei de masline extravirgin de buna calitate
  • paine de casa
  • branza feta sau telemea de oaie sau de capra (optional)

Chiar dacă perioada de acum nu este tocmai cea mai bună din viata mea (si stiu ca ma plang pentru lucruri efemere si neimportante), vara e anotimpul care ma remonteaza oricat de greu ar fi.

Canicula poate fi alungata cu cateva beri, la fel si depresia :). Cat despre mancare… totul e usor ca fulgii aia de gaina cu care ninge iarna. Usor si din abundență. Pana la vacanta, in locul care traieste in mine si-n care traieste o parte din mine, o sa abuzam de roadele pamantului de-aici. Apoi de roadele pamantului si marii de-acolo. Vara mea de acolo e cu soare, apa sarata si amintiri cu parfum de Grace Kelly.

[singlepic id=69 w=620 h=440 float=center]

Vara mea de aici e miraculoasa si pentru ca pe lume e un miracol numit salata de rosii. Rosii galbene si rosii rosii. Ceapa rosie, masline kalamata, aduse din Grecia. Ulei de masline din Creta. Oregano si sare de Guerrande. Da, o multinationala romaneasca :).

[singlepic id=745 w=620 h=440 float=center]

Incercati asa ceva acasa!