orez-susDupa o pauza in care Farfuridi a fost cazut vreo doua zile din cauza hostingului, apoi reintegrat in societate schimbat si reabilitat (ca si hostingul, de altfel), dupa o perioada in care n-am mai postat pentru ca n-am mai prea gatit, deoarece am fost prea ocupata sa descopar adevaratul caracter al unor oameni, dupa niste zile in care am invatat lectii importante, cred ca e cazul sa nu va mai ignor si sa-mi cer scuze pentru absenta.

Well, I’m back (from the dead :D), sunt satula de miel (nu credeam c-o sa spun asta vreodata) si sunt pusa pe fapte mari. Toate la timpul lor, insa. Astazi o luam usor, cu ceva light pentru stomacelele noastre devalizate de Paste: orez cu lapte. Stiu, o sa-mi spuneti ca asta nu e o reteta si s-ar putea sa aveti dreptate. Insa dupa ce The Monika povestea pe FB cum s-a-nvartit pe net intre nspe mii de retete de orez cu lapte, a facut dupa capul si cantitatile ei si tot nu i-a placut ce-a iesit, m-am gandit ca as putea veni si eu cu umila mea varianta. Nici prea uscat, nici prea zemos, cat trebuie de fiert si cremos.

Bine, plus ca aveam niste lapte de tara de la soacra-mea, iar ala chiar nu rezista ca nebunu’ (aka zuzu:)) in frigider.

So, orez cu lapte sa fie. Pentru mic dejun, desert, cina sau ce vreti voi.orez-josStiu ca n-o sa para ciudat daca va spun ca n-am cantitati, fanii mei stiu deja ca nu ma prea incurc in masuratori. 🙂 Dar, pentru The Monika, o sa incerc sa apreciez ce-am folosit. In primul rand cam 150 de grame de orez cu bobul rotund si mare. Pe care l-am fiert 3-4 minute in apa. Dupa ce s-a umflat putin am scurs toata apa (nu spalati orezul!) si am pus jumatate de litru de lapte, 4 linguri mari de zahar si un praf de sare. Zahar puteti pune chiar dupa gust. A, si niste zahar vanilat facut in casa (am eu un borcan plin cu zahar fin, in care pun pastaile de vanilie curatate). Lasati totul sa fiarba la foc mic-mic, pana cand e absorbit aproape tot lichidul. Apoi stingeti focul, dar mai lasati orezul in oala cateva minute, pana va absorbi total laptele.

C’est tout. Il ornati cu scortisoara macinata (varianta mea preferata), cu dulceatza (de cirese amare am pus eu), coaja de portocala confiata sau ciocolata rasa. Astea-s doar cateva sugestii.

orez-jos-1

Incercati asa ceva acasa!