Dupa cum spuneam, ceva vreme de acum inainte nu vom mai manca porc, asa ca intr-una din zile am facut o alta reteta light: orez cu ou. E foarte simplu, insa tot secretul sta in fierberea orezului. Metoda pe care am invatat-o de curand, de la Bish, e perfecta. Asa cum spunea Teo, nu mai e mancare, e chimie. Si are mare dreptate.

Orez basmati, de obicei o cana de 200 de gr e o cantitate suficienta pentru doua persoane. Apa – dublul cantitatii de orez (o cana de orez – doua de apa, 2 cani de orez – 4 de apa and so on, bineinteles, masurati cu aceeasi cana :)).

Just a pinch of salt si 2 picaturi de ulei de masline. Literally doua.  🙂

Se fierb la foc mic-mic, cel mai mic-pitic, pe ochiul cel mai mic, intr-un vas acoperit. Se amesteca de doua-trei ori in timpul fierberii (aproximativ 20 de minute).

E orezul perfect, fie ca mai departe devine garnitura sau altceva. E expandat, pufos, absoarbe toata apa in timpul fierberii, nu se lipeste, nu mai trebuie scurs sau spalat.

Peste acest orez se pun doua oua batute, o lingura de unt si putina sare, se amesteca repede si se mai lasa cateva minute in oala acoperita, insa se stinge focul.

Bon apetit!