Pentru că porcul a intrat în concediu de odihnă – asta ca să nu intrăm noi în medical – am revenit la bunele obiceiuri de dinainte de Crăciun, adică la paste. În seara asta m-a “trăznit” pofta de fructe de mare și cum nu m-a “trăznit” la timp, adică acum câteva ore în Carrefour, ca să le iau proaspete (un fel de-a spune, ca nu poti avea pretentia sa gasesti in Romania fructe de mare pescuite acum 3 ore), am cumpărat un cocktail congelat (midii, pui de sepie, creveți și calamar) de la Mega, că era cea mai rapidă soluție.

După ce s-au dezghețat, le-am aruncat în puțin ulei de măsline în care am călit puțin usturoi tocat. După două minute au urmat o roșie tocată cubulețe, lămâie, vin alb sec, din nou usturoi, pătrunjel, sare și piper. Încă vreo două  minute pe foc și asta-i toată marea filozofie a fructelor de mare, peste care puneți pastele fierte foarte al dente, pentru că ele își mai trag din sos și se mai înmoaie.

Extra patrunjel și extravergine pe deasupra, în farfurie.

Încercați așa ceva acasă, când porcul nu mai este pe masă!