pastrav-sus

Probabil ca lumea ma considera fie nebuna, fie super-erou pentru ca fac mancare aproape zilnic. Insa eu chiar cred ca a trecut vremea galetilor de ciorba facute sa dureze o saptamana, un obicei tampit si nesanatos pe care n-o sa-l inteleg vreodata.

Si cum cele 15 minute de faima prezise de domnul Warhol m-au ratat de vreo cateva ori pana acum, am decis sa ma multumesc cu 15 minute in fata cratitei de care am parte (aproape) zilnic. Ca doar asta-i menirea femeii, imi spunea cineva deunazi. 🙂 Bine-ar fi sa gandeasca si Bocusse asa, ma gandesc io, cu mintea mea 😀

Ca sa mananci ceva ca lumea, zic io (desi pentru altii ca lumea o insemna shaorma cu de toate), nu ai nevoie de mai multe de 15 minute. Cam asa e si cu pestele asta in sos dulce-acrisor despre care o sa va povestesc. Bine, nici la shaorma n-ai nevoie de mai mult de 15 minute, asta cu tot cu drum 😀

pastrav

Dupa cum v-am mai zis, imi place somonul crud, dar nu-mi place aproape deloc cel gatit. Asa ca am facut un compromis (sau mai multe?) si am cumparat niste pastrav somonat. Banuiesc ca-s mai mai multe compromisuri pentru ca nu prea stiu cum si cu ce e crescut pastravul ala sa ajunga la dimensiunile si culoarea somonului. Dar daca nu mai despic firu’n patru, pestele e rezonabil si are un gust de pastrav mai gras, cu un iz vag de somon.pastrav-tigaie

So, am luat un file de pastrav somonat (250-300 de grame), pe care l-am pus intr-o tigaie cu putin ulei de masline, la foc mediu. Dupa un minut am pus 2-3 de linguri de sos de soia, o lingurita de miere si suc de lamaie. Am pus si cateva rosii cherry. Cand sosul face bulbuci, adica in vreo 2-3 minute, intoarceti pestele si-l mai lasati tot pe-atat. Pentru ca sosul de soia e sarat, va sfatuiesc sa nu mai puneti sare. Cand e gata, il transferati cu tot cu sos si rosii intr-o farfurie, iar in aceeasi tigaie mai puneti putin ulei de masline si sotati cateva champignoane taiate felii. Toate treburile astea, adica pestele si legumele, merg de minune cu niste orez basmati fiert asa simplu.

Stiu, o sa aud iar: “Da, zici tu ca e simplu, dar mie imi ia mai mult de 15 minute sa citesc, dar sa mai si fac”. Atat voiam sa spun, ca stiu :).pastrav-jos

Insa tot ar trebui sa incercati asa ceva acasa!