• 3 oua
  • 3 linguri de iart tare
  • 100 de grame de zahar tos
  • 50 de grame de zahar brun
  • 100 de ml de ulei de floarea soarelui
  • 200 de grame de faina
  • 50 de ml de whisky sau coniac
  • seminte sau esenta de vanilie
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • rondele de ananas (poraspete sau din conserva)
  • frisca sau smantana

Sunt zile zile în care nu m-aș mai da jos din pat. Zile în care te ajunge, parcă, tot anul care s-a scurs și nu vrei decât lenevești, ușor amorțit, ușor izolat.Sunt așa zile când ți-i pohui, cum ar spune băieții de la Carla’s Dreams, ultima mea revelatie in materie de muzica.

Iar într-o zi ca asta, uiți că te-ai certat cu carbohidrații și îi primești în patul tău sub forma unei prăjituri pufoase, cu ananas. Pentru că ce-ar fi un film de Crăciun văzut post Crăciun fără o felie mare de prăjitură mâncată în vârful patului?

Iar pentru o prăjitură ca asta, într-o zi ca asta, m-am dat jos din pat jumătate de oră.

Aveți nevoie de rondele de ananas (din cutie), pe care le luați și le puneți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste rondelele de ananas puneți câteva bucățele de unt și presărați puțin zahăr brun, apoi băgați tava în cuptorul încins la 180 de grade (foc mediu), unde o lăsați timp de cinci minute.

În acest timp, preparați blatul. Da, atât vă ia, 5 minute. Mixați cu mixerul 3 ouă întregi, 3 linguri de iaurt tare, 100 de grame de zahăr și 50 de grame de zahăr brun, 100 de ml de ulei de floarea soarelui. Adăugați 50 de ml de whisky sau de coniac, semințe sau esență de vanilie, 200 de grame de făină, un praf de sare și un plic de praf de copt și mixați din nou. Veți obține un aluat nu foarte tare (care curge), pe care îl veți turna peste feliile de ananas.

Lăsați vasul la cuptor 30 de minute, mai întâi 10 minute la foc mare (200 de grade), apoi 20 de minute la foc mediu (160 de grade).

Imediat după ce prăjitura e coaptă, o răsturnați pe un platou, astfel încât feliile de ananas să fie deasupra. Și tot cât e caldă o însiropați cu siropul de ananas din conservă. Mie îmi place caldă, cu o lingură de frișcă sau chiar smântână.Caci sunt asa zile… cand ti-i pohui…