Va spuneam ca 2011 e anul placintei. Drept urmare m-am hotarat sa fac ori de cate ori pot (adica am chef, mi-e pofta 🙂 ). De multa vreme voiam sa incerc o placinta (tarta) populara mai ales in State: pecan pie sau chocolate pecan pie. Adica placinta cu nuci pecan sau placinta cu ciocolata si nuci pecan. Insa cum n-am gasit nuci pecan oricat am cautat prin hypermarketuri si cum mi-a fost lene sa ma duc pana in Piata Matache, la celebra taraba cu condimente, fructe uscate si tot soiul de nuci (exista riscul sa nu gasesc nici aici) am amanat placinta asta si am improvizat pe aceeasi tema. Asa ca a fost placinta cu fistic, ciocolata si alune de padure. N-a regretat nimeni :).

Aluatul e cel clasic de pate brisee si il gasiti aici.

Cele doua umpluturi sunt delicioase si se combina foarte bine intre ele. Pentru primul strat aveti nevoie de 125 de grame de fistic curatat si crud, adica neprajit si nesarat. Il incalziti un pic intr-o tigaie de teflon, cat sa mai dispara umiditatea, apoi il maruntiti in blender impreuna cu 50 de grame de zahar brun. Puneti acest amestec peste aluatul de tarta si il intindeti intr-un start uniform.

Pentru umplutura de ciocolata aveti nevoie de, surpriza, ciocolata :). 150 de grame de ciocolata cu lapte si 150 de grame de ciocolata amaruie. Rupeti ciocolata in bucati si o topiti la bain marie impreuna cu utin unt (cam 30 de grame) si 100 de grame de zahar brun. Dupa ce se topeste o lasati la racit putin, apoi adaugati doua oua intregi si omogenizati compozitia.

Turnati acest amestec peste cel de fistic, adaugati alune intregi neprajite si nesarate, iar dupa 25-30 de minute de stat la cuptor, la foc mediu, aveti aceasta minunata placinta cu crusta frageda, ciocolata cremoasa si alune crocante.

De parca n-ati fi stiut deja ca totul este perfect atata timp cat are si niste ciocolata :).

Incercati asa ceva acasa!