Dupa cum va spuneam, jumatate din dovleacul transformat un supa (poate data viitoare ma chinui mai tare si-mi iese macar un Golf 6 :D) a avut ca menire pe lumea asta sa umple niste preaminunate foi de placinta.

Foile le gasiti aici, iar umplutura e un basic, daca reusiti sa nu va dati degetele pe razatoare :D. So, dati dovleacul pe razatoarea mare, il amestecati cu zahar (in functie de cat de dulce va place), apoi il stoarceti, pentru ca altfel riscati o placinta moale si necoapta. Eu i-am pus apoi rom, dar puteti folosi si scortisoara sau vanilie sau orice alt condiment va place.

Se intind foile, se pune o portie zdravana de umplutura, se ruleaza si se baga placintele in cuptorul bine incins. Vor sta acolo ca pe jar vreo zece minute, dupa care e cazul sa dati focul mic, sa se rumeneasca frumos inca vreo 15-20 de minute.

Le pudrati cu zahar si, vorba aia, la placinte, inainte. Iar in cazul asta chiar aveti toate motivele :).

Incercati asa ceva acasa!