pui-sus

Despre pui ametitor de rumeniti, innebunitor de aromati si (aici trebuie sa ma credeti pe cuvant) suculenti, condimentati si foarte gustosi v-am mai povestitit in cateva randuri, in feluri diferite.

Cu acesta din urma, nu-i mare filosofie, doar niste arome mai picante, un pic orientale si, oricat de paradoxal ar suna pentru o zi de vara si un pui abia scos din cuptor, chiar racoritoare.

Inainte sa ajunga in cuptor, puiul a stat o noapte la marinat in iaurt, start oriental potentat de niste frunze de menta si de salvie bagate pe sub piele. Inainte de a-l pune in cuptor, n-am facut altceva decat sa-l sterg (ca sa nu am o crusta de iaurt ars) si sa-l sarez. A stat asa, intr-o tava cu gratar si cu apa in ea cam o ora si jumatate, timp in care l-am intors de vreo 2-3 ori. La foc cand mai mare, cand mai mic.

pui-jos-2

Iar ca sa completez aromele deja existente in pui (care-i o carne destul de fada, recunosc) am facut un sos din iaurt. Mai intai, am facut in blender o pasta cremoasa si verzuie din usturoi verde, ulei de masline si sare grunjoasa de mare. Pe care am amestecat-o cu iaurt tare, frunze de menta proaspata tocate marunt si cateva picaturi de lime. Sosul asta picant, acrisor si revigorant merge excelent cu puiul, cu crusta lui crocanta, dar si cu carnea frageda si suculenta.

pui-jos

Incercati asa ceva acasa!