miel-sus1

Cei care ma cunosc sau cei care incearca sa intre in mintea mea intortocheata citindu-mi elucubratiile de aici, stiu ca am o obsesie pentru carne, in general, cu doua subobsesii: carnea de vita si carnea de miel.

Cu prima e mai usor si vreau sa va spun ca la cina de diseara voi manca un antricot de vita in sange, la gratar. In ceea ce priveste carnea de miel, va ramane cu siguranta o obsesie toata viata, pentru ca nu voi gasi niciodata in Romania miel de calitate pe cat de des mi-as dori. Primavara sunt insa cea mai fericita şi, ocazional, mai am parte de fericire ovina si in sezonul de toamna/iarna :).

Asa ca atunci cand mai gasesc pulpa de miel in extrasezon, pentru mine that’s amore. Iar amore forever e pulpa de miel la cuptor, rumenita si suculenta, cu cartofi cu rozmarin. Basically, nu e nicio reţetă aici. Condimentaţi pulpa de miel cu ce vreţi (cimbru, oregano, rozmarin, sare piper – eu am vrut să simt gustul carnii, asa ca am pus doar sare si piper), o ungeti cu putin ulei de masline şi o coaceti incet, la cuptor, pana cand carnea devine frageda. Cam doua ore, as spune. Puteti pune o ceasca de vin sau de apa.

Cartofii ii stropiţi cu ulei de masline, sare de mare grunjoasa, frunze de rozmarin verde şi ii rumeniti lent, la cuptor, pana devin aurii.

pulpa-miel1

Stiu ca salata verde cu ridichi, ca acompaniament, face din chestia asta mai degraba o cina de Paste, dar cine a spus ca omul e un animal rational nu a avut deloc dreptate. Eu sunt creatura care infirma asta! 🙂

miel-farfurie1

Incercati asa ceva acasa!