Un alt clasic din categoria fast-food adevarat, cum ii spun eu. Intr-o seara la cumparaturi in Carrefour, cu Sorin-eu-ce-mananc-cand-ajung-acasa langa mine, mi-am adus aminte ca am vazut la televizor o tanti care face retete pe jumatate. Adica are ingredientele preparate sau semipreparate si ea asambleaza preparatul final. Asa a procedat si cu o quesadilla, mancare sanatoasa de ciobani mexicani, cred eu, deoarece e bazata pe branza.

De obicei n-as face ce face tanti aia in bucatarie (ca de exemplu un pandispan din praf instant – horror :D), insa de data asta am trisat doar un pic. Adica am cumparat o cutie de fasole neagra gata fiarta :). Si lipii libaneze (cat mi-as dori sa gasesc si eu in Romania tortillas de porumb), si branza cheddar.

Acasa am bagat fasolea in blender, cu putin ulei de masline, putina sare de mare si un praf de chili. Foarte repede, in 3-4 minute, am calit niste piept de pui taiat in fașii subtiri, iar la final i-am tras o ustureala de Tabasco. Am luat o lipie, am pus un strat sanatos de pasta de fasole, cateva bucatele de piept si o mana de cheddar (data viitoare voi pune mai mult). Am pus o alta lipie peste, am presat putin si am bagat totul la cuptorul bine incins cateva minute, cat sa se topeasca branza si sa se rumeneasca lipiile.

As fi putut astepta sa se raceasca putin, ca sa pot taia felii frumoase si sa am alte poze. As fi putut… 😀

Maybe next time.

Incercati asa ceva acasa!