• Pentru Quesadilla
  • o conserva de fasole rosie (400 gr)
  • 3-4 lipii
  • 2-3 fire tinere de usturoi sau 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • cateva felii de cascaval
  • sare, piper, sos tabasco
  • Pentru guacamole
  • un avocado
  • 2 linguri de smantana tare, fermentata
  • un fir de ceapa verde
  • sare, piper
  • sucul unei jumatati de lamaie

Cred că toate lucrurile importante în materie de bucătărie s-au inventat deja pe lumea asta. Acum ceva vreme credeam și eu că descopăr focul, dar fuseseră unii care făcuseră asta înainte mea. Așa că mi-am învățat lecția. Ceea ce putem face este să experimentăm și să jonglăm cu ceea ce știm deja, în nenumărate combinații.

Așa că asta am făcut și eu într-o seară, când creierul meu nu era destul de obosit după o zi de muncă și avea chef de joacă, deși era întuneric afară. Și pentru că era întuneric, deci destul de târziu, și trebuia să pregătesc și niște hrană pentru corp, nu doar pentru minte, am improvizat ceva. Repede și din ce aveam prin frigider și cămară, d’aia se cheamă improvizație.

Bun. O conservă de fasole roșie (scursă) a mers direct în blender cu sare, piper, puțin ulei de măsline, două fire de usturoi verde puțin sos Tabasco. A devenit imediat o pastă cremoasă și aromată, un fel de fasole bătută. Am pus pasta de fasole pe o lipie libaneză, apoi am pus felii de cașcaval, fulgi de ardei iute uscat, încă o lipie, fasole, cașcaval și am încheiat cu o lipie.

Da, dear all, atât de simplu se face o quesadilla, despre care v-am mai vorbit aici. Și pentru că aveam și-un avocado bine copt (v-am spus și cât îmi place avocado), am pregătit în două minute (nu vă mint) un guacamole alb, după rețeta asta.

Am pus quesadilla în cuptor câteva minute, cât să se înmoaie cașcavalul. De obicei, lipia de deasupra se usucă în cuptor, așa că guacamole pus peste ea este exact ceea ce-i lipsește. Și uite-așa, din două mâncăruri tradiționale mexicane (extrem de simplu de preparat, după cum vedeți), am făcut o cină rapidă și foarte bună.

I-am adăugat și o tușă orientală, adică un ayran făcut în casă: două treimi iaurt sau kefir (sau ambele), o treime apă minerală, puțină sare, toate mixate bine în blender până obțineți un lichid aerat, ușor, spumos. Eu i-am pus și puțină mentă tocată, pentru mai multă prospețime.

După cum vă spuneam, ideile bune le-au avut alții cu mult înaintea noastră. Dar asta nu înseamnă că nu putem să ne jucăm cu ele.

Aceasta postare a fost publicata pe Eva.ro in data de 24 mai 2013.
My Friend Site: LakeWatches fake rolex watches