• lipii speciale (Tortillas)
  • fasole rosie fiarta
  • piept de pui
  • branza care se topeste (cascaval, cheddar etc)
  • ardei iute

În ultima săptămână, am ajuns în vreo două restaurante, două cluburi ș’un karaoke bar/club (unde, by the way, am vazut pe aceeasi tipă permanent-spirala, ruj sidefat si animal print – un amic a zis ca grupul ala nu e din Romania, i-am zis ca are dreptate, sunt din Ilfov :D). Ma rog, in cele doua restaurante, doi oameni au fost foarte tentati de quesadilla (cineva chiar a si comandat), desi imbulzeala de ingrediente din compozitie mie nu mi-ar fi facut cu ochiul. Asa ca am tras o fuga peste Ocean, in Mexic, unde ajungem in episodul 45 din Ocolul Pamantului in 50 de retete, pentru propria mea quesadilla.

Quesadilla e originara din Mexic și, asa cum spune si numele, ingredientul principal e branza (queso – branza, in spaniola). Asa ca intre doua lipii se pune multa branza, ca ingredient principal, ce le va “lega pe celelalte”. In Mexic se folosesc in mod frecvent lipiile din faina de porumb (tortillas), dar si cele din faina – astea se gasesc si in magazinele din Romania, din astea am cumparat, cu tot cu E-uri, pentru ca am fost prea lenesa in weekendul asta ca sa le si fac.

O quesadilla poate fi simpla, doar cu branza, insa puteti, bineinteles, s-o imbunatatiti cu ingredientele preferate. Mexicanii mai au doua pe care le folosesc in mod frecvent: fasolea si avocado. Varianta cu fasole imi place si mie foarte mult si, cum in weekendul asta m-am infundat cu totul prin America de Sud si-am gatit si-un fel ecuadorian (o mancare de fasole), am pus si fasole in quesadilla mea.

Asadar, am luat o lipie, am pus pe ea pasta de fasole (pasta e impropriu spus, am zdrobit fasolea cu furculita), iar peste fasole bucatele de piept de pui la tigaie, cascaval (se putea si mai mult) si ardei iute (pentru ca mancarea mexicana fara chili n-are sens). I-am tras inc-o lipie in cap si am bagat quesadilla in cuptorul incalzit, (6-7 minute la foc mediu), ca sa se topeasca cascavalul.

[singlepic id=635 w=620 h=440 float=center]

Daca va e foarte foame, e o mancare ideala macar din punctul de vedere al rapiditatii, bineinteles daca aveti toate ingredientele la indemana. Insa niste fasole (rosie) din conserva si un piept de pui la rotisor pot fi o solutie de avarie. Am facut si o salsa din ceapa rosie si rosii si am condimentat-o cu si mai mult ardei iute si suc de lime. Si pentru ca mai am fasole, si lipii, si pui ce credeti ca voi face eu in urmatoarea jumatate de ora?

[singlepic id=637 w=620 h=440 float=center]

Asta! Adica ceea ce ar trebui sa incercati si voi acasa! 🙂