N-am vazut filmul “Ratatouille” (I vote for Stuart Little :D), insa felul de mancare care i-a inspirat pe oamenii de la Hollywood  e o minunatie a verii.

Simplitatea prepararii lui contrasteaza cu bogatia de arome care se intrepatrund atunci cand iei o inghititura din tocana asta provencala, caci da, desi innobilat prin diverse restaurant, felul asta de mancare are o origine simpla si sanatoasa.

V-am mai povestit cum se prepara, insa acum am ales o varianta si mai simpla, in care pur si simplu am alternat felii de legume si culori, am condimentat si am lasat natura sa-si urmeze cursul.

Si pe Farfuridi sa-si faca de cap 😛

Vinete, zucchini, ceapa rosie, ardei gras, rosii, rosii galbene, usturoi nou, bouquet garni, ulei de masline extravirgin din belsug, sare de mare, piper, aranjate in nepretuitul meu tajine, au mers la cuptor iar eu am preaslavit inca o data bucataria franceza.

Mes amis, incercati asa ceva acasa!