[singlepic id=362 w=620 h=440 float=center]
De cand mi-am dat demisia, am si eu timp sa-mi fac meseria, adica sa merg pe teren :). Asa ca saptamana trecuta, cu vreo 3-4 zile inainte de Paste, am ajuns la o conferinta de presa. Conferinta… impropriu spus. In fapt, o demonstratie de stuparit si niste discutii la un fagure cu miere, intr-o stupina minunata de pe langa Padurea Baneasa.
Intalnirea asta delicioasa a fost prilejuita de faptul ca in perioada 20-22 aprilie se va desfasura cea de a sasea editie a Targului National al Mierii, eveniment cu intrarea libera, care va avea loc pe platforma Apicola Baneasa din Bd. Ficusului nr. 42, din Bucuresti. La editia de anul acesta vor fi prezenti in jur de 100 de participanţi si eu sunt convinsa ca daca ajungeti pe-acolo veti degusta o multime de feluri de miere, polen, miere cu fagure si alte bunatati.
La stupina, eu m-am distrat fantastic. Am mancat miere cu fagure (daca n-ati facut asta niciodata nu stiti ce pierdeti) dar si laptisor de matca in stare pura. Am mancat dintr-o capsula micuta, botcă se numește, cred ca avea mai putin de jumatate de gram (atat depune matca intr-o zi). Gustul era ciudat: usor acid, acrisor, cu parfum de ceara.
Oamenii aceia care se pricep ne-au explicat o gramada de chestii despre miere, polen, propolis, albine, stuparit, produse obținute din polen, nectar sau laptisor de matca, dar nu stiu daca din cauza palariei protectoare mie nu mi-au ramas prea multe in cap. Dar am aflat totusi ca si la noi se produc diverse soiuri de miere, in afara de arhicunoscutele feluri din tei sau salcam. Asa ca exista miere de rapiță, de lucernă, de hrișcă, de cimbru sau de brad.
Iar daca ajungeti in weekendul acesta la targ, veti descoperi toate minunatiile astea si multe altele (miere cu fructe de padure, miere cu propolis, miere cu miez de nuca), le veti putea gusta si cumpara. Din pacate (sau din fericire :)), eu voi fi in drum spre Paris, dar imi voi trimite mesagerul, mai ales ca intrarea e libera.