Pentru ca busuiocul meu din ghiveci creste de nu se mai opreste (cred ca a depasit jumatate de metru, are si floricele in varf), m-am gandit sa fac ceva sa-l salvez de la o moarte lenta prin ofilire. “Si suntem la a treia generatie”, imi striga piticu’ din casca, (aka Sorin :D). La busuioc se refera :).

Cum tocmai executasem un borcan de pesto de casa acum cateva zile, am zis sa dam busuiocului o alta chestie care-i place lui mult in afara de paste, si anume niste puiut. Intr-una dintre calatoriile lui in Italia, Sorin a descoperit ca exista viata si dupa corporatie, astfel ca a avut timp sa manance si a ramas fooooaaarte incantat (aproape ca saliva in telefon), de un piept de curcan  gatit la cuptor, cu busuioc. Well, pentru un simplu piept cu busuioc eu n-as da pulpele la o parte (dupa cum imi sopteste iar piticul de pe creier), asa ca am imbunatatit combinatia cu niste elemente noi :).

Pe o jumatate de piept de pui dezosat, batuta cu ciocanul de carne, am pus bucatele de unt, busuioc taiat grosier, sare de mare si piper, iar pe cealalta am inlocuit busuiocul cu coaja de lamaie proaspat rasa.

Am facut doua rulouri, pe care le-am invelit in bacon si le-am rumenit putin la cuptor, cat sa se topeasca untul din carne. Am turnat apoi putin vin rose si am lasat pieptul sa-si lase si sa-si traga toate aromele, la foc mic. (Puteti dizolva o lingura de smantana in sosul care ramane si obtineti astfel un gravy tocmai bun pentru rulourile de pui).

Cartofii natur sunt garnitura perfecta, din punctul meu de vedere.

Incercati asa ceva acasa!