• 250 de grame de broccoli congelat iarna sau proaspata vara
  • 1-2 felii d epaine cu maia pentru crutoane
  • un ou de tara
  • 50 de grame de branza de capra sau branza President cremoasa
  • 15 grame de unt

Cand te-apuca, te-apuca. Dap, o noua zi, o nouta reteta. Ma rog, retete are Raymond Blanc, la mine este o improvizatie, insa una care mi-a placut atat de tare, incat am zis s-o las aici, daca nu pentru voi, macar pentru mine, cand n-oi avea inspiratie in viitor. Dar si pentru ca imbatranesc urat (deunazi, am sunat o prietena sa-mi dea o reteta pe care i-am dat-o eu acum ceva vreme, dar pe care n-am notat-o si pe care am uitat-o 🙂 ).

So, back to the frozen garden. Adica la congelator. Iarna folosesc multe legume congelate (de mine, cumparate de toamna din piata) sau din supermarket. Mi se pare o prostie sa dau banii pe legume proaspete, dar fara niciun gust, importate de cine stie unde si tinute cu saptamanile in lazi. Macar legumele congelate (broccoli, conopida, fasole verde etc) sunt congelate la cateva ore dupa ce sunt culese.

Din momentul in care este culeasa, o legume incepe sa-si piarda din nutrienti, asa ca de ce as prefera un broccoli importat, cules acum cateva saptamani si de trei ori mai scump, dar “proaspat”, in locul unuia congelat?

So, cum toddler-ul si-a mancat mancarea ei, iar eu am fost singura la pranz, am purces la urmatoarele: 250 de grame de broccoli congelat, pus intr-o tigaie nonaderanta cu o ceasca de apa, un praf de sare si putin unt. Acoperit cu capac si lasat cam 5 minute, cat sa se inmoaie, dar sa ramana totusi crocant si verde.

Cateva crutoane din paine de casa cu maia, un ou fiert moale, niste branza de capra.

Dap, cam atat de simpla e fericirea. Si are mereu un ou moale deasupra

P.S. Cantitatile acestea sunt pentru o persoana. Multiplicati in functie de cati oameni aveti la masa.

Si, da, incercati asa ceva acasa!