• 100 de grame de somon afumat de calitate
  • 2-3 mere dintr-un soi mai acrișor
  • 2 cepe roșii medii
  • 2 linguri de maioneză
  • 3-4 linguri de smântână sau de iaurt gras
  • suc de lămâie
  • sare, piper alb

Dacă tot am început primăvara cu niște legume, să continuăm tot așa, zic. Și n-o să se supere nimeni dacă adăugăm în combinație leguma pește și leguma măr :). Rezultatul e delicios. Așa că vă propun o salată cu ceapă, măr și somon afumat. Nu strâmbați din nas! Fiți îndrăzneți și veți avea parte de o experiență extraordinară.

Jumătatea mea mai bună nu mănâncă pește decât foarte, foarte rar. Însă de cand am descoperit salata aceasta, adică acum o lună, i-am făcut-o de două ori. Cred că asta spune tot, nu?

Aveți nevoie de somon afumat de calitate (100 de grame), pe care îl tăiați în fâșii lungi și subțiri. Apoi aveți nevoie de 2-3 mere dintr-un soi mai acrișor. Le tocați cuburi sau chiar felii subțiri, cu tot cu coajă, pentru textură. Somonul fin, aproape cremos și merele crocante vor contrasta de minune în salată.

Apoi aveți nevoie de 2 cepe roșii medii, pe care le tăiați julienne. Amestecați toate ingredientele într-un vas. Separat, faceți un sos care va „lega“ salata și care îi va da un gust și mai special: 2 linguri de maioneză, 3-4 linguri de smântână sau de iaurt gras, suc de lămâie, sare, piper alb (fulgi de ardei iute, mărar tocat – opțional).

Dacă încă sunteți sceptici, întrebați pe cineva din jur. Veți primi măcar o confirmare. Salata aceasta poate fi servită pe un pat de verdețuri (salată verde, ruccola, lollo rosso, andivă), împreună cu o felie de pâine prăjită.

Aceasta postare a fost publicata pe Eva.ro in data de 5 martie 2013.