Aproape incredibil, dar pana acum cateva zile uitasem de cartile de bucate cumparate de la Gaudeamus.

Aveam chef de ceva light, again :), asa ca m-am uitat prin cea cu retete de salate. Am gasit una foarte simpla si cum minunatul ulei de masline cretan abia sosise, am hotarat sa o fac.

Cantitatile sunt pentru doua persoane.

O salata verde

Castravete

Cateva (8-10) ciuperci champignon

4 oua fierte tari

Ulei de masline

O lamaie

50 de grame de branza Roquefort (gorgonzola or any other blue cheese will do)

50 de ml de smantana lichida

Pinoli (seminte de pin)

Ciupercile se taie felii si se arunca timp de 30 de secunde, nu mai mult, in apa clocotica cu sare. Se scot si se stropesc cu zeama de lamaie, ca sa nu se oxideze. Salata se rupe, se pune intr-un castron. Se arunca deasupra neglijent-aranjat ciupercile, castravetele taiat felii, ulei de masline, sare de mare, oula fierte si taiate as u like (sferturi, felii, chiar futurist, in bucati fara o forma anume) si pinoli putin incalziti/rumeniti intr-o tigaie.

Din Roquefortul sfaramat si amestecat cu smantana dulce se face un dressing (nu cred ca mai e nevoie de sare, poate putin piper alb, macinat) care se toarna peste salata.

Bon apetit!