RUCCOLA

Una dintre cele mai simple si sanatoase salate, dar si deosebita ca gust, este salata de ruccola. Relativ recent descoperita de romani, ruccola a fost adoptata cu entuziasm de multa lume, si nu doar de “grupul fetelor care beau apa plata cu lamaie”. Daca e sa ne luam dupa “parintele” Google, unii au naturalizat denumirea insasi si scriu “rucola” cu un C.

Una peste alta, ruccola este o planta cu “pretentii”, desi atat de simpla (daca ar fi sa tinem cont de aparente si de asemanarea ei cu “ruda saraca”, papadia), care poate fi preparata in fel si chip.

Salata este unul dintre modurile de preparare ale acestei plante, extrem de simplu chiar si pentru cine nu a gatit niciodata.

Ingrediente:

Frunze de rucola

Rosii

Branza de capra sau branza feta de capra

Ulei de masline

Sare de mare

Piper

Toate ingredientele se amesteca intr-un castron, se asezoneaza si cina e servita.

Pont: puteti folosi si alte ingrediente, in functie de imaginatie si gusturi: feta din lapte de vaca, parmezan, prosciutto, masline, castraveti, ardei gras si  puteti asezona si cu putin otet balsamic, daca va place.