“Ce-ti mai place sa te uzi!”, ar fi fost un titlu de ziar mic si colorat, pe numele lui tabloid, daca eu as fi fost vedetă si-as fi avut paparazzi pe urmele mele, la piscina, in weekendul asta. Dar cum nu ma cheama Sanzi, nu (mai) am asseturile de altadata si nici nu gatesc pentru vreun fotbalist ceafa cu cartofi prajiti, asa cum face Andreea Tonciu, am scapat ne. Pozata. Pentru ca ceva valuri am facut cu tumbele mele in piscina, mai ales dupa ce chelnerii aia draguti au continuat sa ma aprovizioneze cu bere.

Insa am divagat prea mult, iar eu vreau de fapt sa spun ca dupa o astfel de zi ti se face o foame teribila. Asa ca, dupa multe ture de piscina, multe beri si un meniu derizoriu pentru o locanta cu nume si pretentii boieresti (dar cu piscina misto), ai doua optiuni: ori ajungi la Cocosatu’, ori in Grecia. Well, stiti voi… Ajungeti in Grecia cu episodul 27 din Ocolul Pamantului in 50 de retete, pentru o salata de vinete cu feta. Iar daca aveti inspiratia sa coaceti vinetele cu o seara inainte de marea balaceala, va garantez ca atunci cand ajungeti acasa nu aveti ce face in cinci minute.

Va spuneam la inceputul acestui proiect ca unele dintre retetele pe care le voi alege vor fi feluri traditionale din diferite tari, mai mult sau mai putin cunoscute in lume. Salata asta nu e cu siguranta in Larousse Gastronomique, e o mancare de taverna mica, dar ceva mai grecesc de atat rar intalnesti.

So, daca ati copt vinetele din timp, restul e o problema de “asamblare”. Lucru ideal pentru zilele cu 30+. Tocati vinetele (3-4 vinete medii, coapte, curatate de coaja si scurse) pe un tocator de lemn, asa cum ati face pentru orice salata de vinete. Taiati si branza feta (100 de grame) in cubulete cat mai mici. Am uitat sa va spun ca, atunci cand coaceti vinetele, ar trebui sa coaceti si niste ardei gras (rosu sau verde), pe care il curatati de coaja si de seminte, dar pe care nu-l condimentati cu nimic. Ei bine, tocati marunt si ardeii copti (2-3 ardei) si-i adaugati in salata. Luati si vreo 2-3 cepsoare d’astea noi si rotofeie si le tocati foarte marunt, la fel si un manunchi de patrunjel proaspat. Apoi amestecati toate ingredientele cu 50-75 de mililitri de ulei de masline extravirgin si cu sare.

Salata asta are nevoie de o paine taraneasca, neagra si-ndesata, asa, ca sa compenseze toate turele alea de bazin :D. Cateva rosii si cateva masline negre alaturi si-o sa simtiti ca l-ati apucat pe Zeus de picior.
[singlepic id=526 w=620 h=440 float=center]
Incercati asa ceva acasa!