• jumătate de kilogram de cartofi
  • 2-3 oua de gaina, rata, gâsca
  • 14-15 masline negre
  • 1-2 cepe rosii
  • sare, piper, ulei, otet

Astăzi e Înălțarea. Nu, n-am vopsit ouă, așa cum se cade, pentru că regulile corporat(r)iste nu țin cont de sărbătorile legale sau religioase. Însă am apucat să fierb niște minunate ouă proaspete de rață, primite de undeva de la țară.

Și-am apucat în grabă să mai spăl și câțiva cartofi noi, nu foarte mari, pe care i-am fiert apoi în coajă pentru o salată orientală așa cum o făcea bunica. Cu câteva ingrediente, în varianta clasică.

După ce am fiert cartofii nu i-am mai curățat de coajă (oricum e „tânără“ și-oricum îmi place gustul), ci doar i-am tăiat în jumătăți. Peste ei aburind am pus imediat, sare, piper negru, ulei de măsline și oțet, ca să atragă pufoșeniile toate aromele. Apoi rondele de ceapă roșie, măsline negre și ouă de rață.

Mi-aduc aminte că, uneori, în copilărie, eu și fratele meu ne strecuram ca niște infractori juvenili și „curățam“ salata de ouă până să ajungă pe masă :). Dar draga de bunica nu se supăra.

[singlepic id=743 w=620 h=440 float=center]

Cred că și azi îmi plac ouăle la fel de mult, iar micul dejun de sâmbătă va fi unul cu ouă perfecte.
Încercați așa ceva acasă!