Care sunt chestiile mele favorite din lume? Carnea si branza. Iar daca ele intra in inventia comoda si minunata numita sandwich, cred ca vorbim despre mancarea mea preferata 🙂 Well, una dintre ele.

Asa ca intr-o seara cu multa foame, deci multa graba, eu si domnul Dinu am hotarat sa facem o petrecere cu sandvisuri (da, multumiti gastii decrepite de la Academia Romana care a bagat forma asta-n DOOM). Adica o petrecere cu noi doi si cu multe sandvisuri  sosite de prin lume :). Asa ca am avut urmatoarele.

Panino din Italia, cu painica de secara cu seminte si salami. Asta pentru ca n-am mai gasit ciabatta la Mega si by hell nu faceam la ora aia 😀

Bauru din Brazilia, de obicei pe baza de carne de vita si branza topita, in sensul de inmuiata dupa ce a fost “tratata” termic. Si pentru ca datorita imigrantilor italieni mortadella e foarte populara in America de Sud, in special in Argentina si Brazilia, de multe ori ei o folosesc la Bauru. Si asa am facut si eu: cu muuuulta mortadella (cu fistic) si gouda. Dupa 2 minute la cuptor, arata asa.

Si pentru ca tot era vorba de branza si carne, nu putea lipsi un clasic in viata: Croque-monsieur din Franta. Cu jambon si Gruyere (imi place tot mai mult branza asta). Puse in cuptor, dar la grill, ca sa se topeasca branza.

Iar la final a fost o varianta mult imbunatatita si colesterolizata a Cucumber sandwich-ului englezesc. Adica n-a fost un sandvis doar cu toast, unt si castravete, ci cu crema de branza, ou ochi si castravete. Asa, pentru artere sanatoase :).

Incercati asa ceva acasa!