Intr-unul dintre weekendurile mele la munca, Sori manca la mama sarlota de ciocolata. Si, asa cum ar face orice sot bun, mie nu mi-a adus!!!! :(.

Asa ca am decis sa fac si eu.Pentru ca gustul de sarlota e unul dintre gusturile copilariei mele. 🙂

So, vreo opt linguri de zahar, trei de faina, doua de cacao si vreo 750 de ml de lapte se amesteca pana se omogenizeaza. Se fierb la foc mic, intr-un vas antiaderent (good old tuci works fine for me 😀 ), amestecand des, ca sa nu se formeze cocolase. La vreo 10 minute dupa ce au clocotit se adauga o ciocolata rupta in bucatele si o lingura de unt, iar dupa inca 5 minute se ia vasul de pe foc si se adauga esenta de rom. Cam cata vreti, adica multa in cazul meu. Puteti folosi si alte arome: esenta de migdale, de portocala sau ce va place.

Sarlota se transfera intr-un vas mai mare sau in vase mici, individuale, se raceste vreo cateva ore la frigider si se da iama in ea, cu sau fara frisca. 😀

Incercati asa ceva acasa!