scaricica-sus

Ceea ce urmeaza nu e deloc o filosofie, ci o combinatie rapida si numai buna de executat in viteza, dupa job. Sau daca ti-e lene de chestii elaborate.

Carne de porc, vara, n-ar suna tocmai bine – in conditiile in care noi o mancam doar de cateva ori pe an – dar scaricica asta pe gratar, taiata in felii subtirii, rumenita si sfaraita bine, aromata cu piper si cimbru verde, e o nebunie. Iar garnitura de dovlecei ii taie greatza (if there is any) la marele fix.

Asa ca luati niste dovlecei tinerei, ii ciopartiti rapid in felii mai grosute, ii “torturati” c-un praf de sare si-i aruncati intr-o tigaie cu ulei incins. Da, porc, ulei, cine-a zis ca postearea asta se vrea una sanatoasa?

Cand dovleceii sunt rumeniti, ii scoateti intr-un vas si-i acoperiti c-un capac. Intre timp, preparati sosul. Caliti in niste ulei de masline un ardei gras (verde sau rosu) taiat feliute subtiri. Cand se inmoaie, adaugati si doua rosii tocate cubulete si lasati totul sa bolboroseasca in voie cateva minute. La final aruncati si cateva felii subtiri de ardei iute, mult usturoi pisat, patrunjel, sare si piper. Turnati repede sosul peste dovlecei, si-i mai lasati asa macar o ora. Daca rezistati, of course. Si va promit c-o sa aveti cel mai delicios sos in care sa intindeti painea aia neagra de casa cu cartof, pe care o vedeti in fundal :).

scaricica-jos

Incercati asa ceva acasa!