-As dori o shaorma, va rog!
-Mica, mare?
-Mare.
-Sa fie cu… ardei iute, cu usturoi, cu…
-Cu de toate!
Cati dintre voi ati avut acest dialog, sau ma rog, nu recunoasteti ca ati avut acest fel de dialog incheiat cu aceste trei cuvinte care cuprind esenta unui meniu fast-food: cu de toate!
Ma rog sa lasam deoparte shaorma (cu de toate) de la Dristor si sa nu vorbim despre legende urbane in cadrul unui blog culinar. Dar shaorma a fost felul principal din meniul pregatit de Le-Chef(a) in seara asta, shaorma pe care am devorat-o pe versurile lui Cheloo din melodia ”Definitia 24378”.
“Secunda fuge, nu pica, curge
Statul e un aparat de supt care ne suge
Impozit pe impotenta, pe rezistenta
Impozit pe existenta, impozit pe cana de apa
Impozit pe tipete daca ai stat capra”.
Daca nu vedeti nicio legatura intre shaorma, Cheloo si “Definitia 24378” nu va mai bateti capul, dam noi link aici 🙂 si va lamuriti repede.
Acum hai sa va explic cum am facut shaorma si ce ingrediente am folosit (pt doua persoane): patru lipii mici, 1 morcov, un castravete, un iaurt, cateva frunze de salata iceberg, un catel de usturoi, un piept de pui la gratar, ulei de masline, sare si piper evident.
[singlepic id=502 w=620 h=440 float=center]
[singlepic id=503 w=620 h=440 float=center]
Ca la Sanda Marin: se ia castravetele se amesteca cu iaurtul, uleiul de masline si cu usturoiul si iese un soi de tzatziki. Se ia morcovul se da prin razatoare paa raman din el niste fasii portocalii, se ia salata iceberg si se taie, puiul se ia de pe gratar si se taie bucatzele potrivite, apoi se unge cu putin ulei de masline.
Modul in care se impacheteaza o shaorma cred ca este arhicunoscut asa ca nu va mai dau indicatii si nici nu fac un desen tehnic sau procedura de manual! Noi am mancat shaorma noastra non-fast food cu niste cartofi prajiti si…..maioneza! Ca sa mai traim si periculos, nu doar sanatos :D.
[singlepic id=9 w=620 h=440 float=center]
[singlepic id=506 w=620 h=440 float=center]
Cheers!
PS Acum si-a exersat talentul de blogger scriitoricesc, ca sa ne exprimam decent, Sorin. Data viitoare scriu eu.
Incercati asa ceva acasa!