M-au fascinat dintotdeauna sandvisurile (asa e corect, potrivit DEX-ului :), desi mie mi se pare ca suna taraneste) si istoria lor. Sandwich-ul i-a fost atribuit unui nobil din Sandwich, mare cartofor, care manca la masa de joc. Probabil ca sandvisurile au existat totusi cu multa vreme inainte. Acum vreo cativa ani credeam si eu ca am inventat o minunatie de desert si am aflat mai tarziu ca se cheama Panna cotta :D.

In fine, imi plac sandvisurile pentru ca-s practice si pentru ca te poti juca cu un million de ingrediente. Clar e ca painea e o constanta .

Eu am facut unul cu ce-am gasit intr-o zi in firgider: jambon serrano, chives, rosii cherry, salata iceberg si crema de branza home made. Adica am amestecat putin parmezan ras cu niste smantana si am obtinut o crema :).

Pe o felie de paine am pus crema de branza si salata iceberg, peste ele am pus alta felie, apoi jambonul, rosiile cherry si chives-ul. A treia felie a completat opera :).

L-am taiat in doua, pe diagonala. Imi place mult in forma asta (stiu, freak :D).

Al doilea sandvis e de fapt o tartina, pentru ca-i lipseste felia de paine din top. Mi-a mai ramas niste file de somon de la sushi , asa ca l-am fiert in apa cu sare. Cand s-a racit, l-am maruntit, l-am amestecat cu doua linguri de iaurt gras, chives tocat, marar tocat, sare si piper alb. Am intins pasta de somon pe paine de casa din faina integrala, cu ovaz, facuta de mine :).

Incercati asa ceva acasa!