La ora la care scriam reteta de humus, adica acum 5 minute, aveam o paine in cuptor. Acum am scos-o si toata casa s-a umplut de mirosul ala inconfundabil. Nu credeam c-o sa ajung sa-mi placa atat de mult sa fac paine.

Insa despre altceva tre’ sa scriu acum, caci eu si supele crema…we have a good romance :D. Pentru ca am descoperit relativ recent cartofii dulci si ma gandesc ce intrebuintari as putea sa le mai dau, am ajuns si la supa crema.

Daca sunteti fanii mei si ma cititi constant, deja stiti cum procedez. 🙂 Daca nu, e ultima data cand va exlic 😛

Cartofi dulci, cam 600 de grame, cartofi albi (ca sa “contrabalanseze” dulceata), cam 300 de grame, o ceapa. Legumele se taie cubulete, se calesc in ulei de masline sau unt. Peste ele se adauga un litru si jumatate de apa, se fierb (30-40 de minute), se paseaza in blender, se condimenteaza cu sare si piper, se amesteca cu apa in care au fiert si cu 200 de grame de smantana.

Am terminat opera, de fapt am transformat-o in capodopera (somebody stop me 😀 ), cu un crevete prajit in unt, putina smantana lichida si cateva firicele de chives (oricat s-a bucurat Sorin la inceput, n-a fost ce credea el :D).

Dupa experienta asta, Bish si-a schimbat total parerea despre cartofii dulci.

Bon apetit!