• un kilogram de ciuperci champignon
  • o ceapa
  • doi cartofi
  • ulei de masline
  • unt (un cub)
  • 150 grame de smantana
  • ssare, piper
  • paine
  • un mar, nuci
  • branza cu mucegai

Înainte de Paște, dearest Jamie Oliver mi-a băgat în cap o rețetă pe care nu mi-am mai scos-o decât după ce am savurat o farfurie plină. Și nici că se putea moment mai potrivit decât zilele astea cu ploaie pentru o supă cremă de ciuperci, cu crostini cu mere și brânză cu mucegai.

Despre supele cremă v-am mai povestit, sunt unele dintre preparatele mele favorite. Simple și savuroase. Aveți nevoie de o ceapă albă și doi cartofi medii. Le tăiați cubulețe și le căliți în ulei de măsline până se înmoaie.

Adăugați apoi un kilogram de ciuperci champignon și 1,5 litri de apă și lăsați totul să fiarbă 30 de minute. La final, pasați totul în blender, asezonați cu sare și piper și puteți îmbogăți supa cu puțin unt și câteva linguri de smântână (fie fermentată, fie smântână dulce, lichidă).

În tot acest timp, prăjiți în cuptor, în toaster sau pe grătar feliile de pâine. Cât încă sunt fierbinți adăugați branza cu mucegai sfărâmată (v-aș recomanda Roquefort pentru acest preparat), nuci și felii subțiri de mere (dintr-un soi mai acrișor).

Finețea supei (cremoasă, catifelată) și merele și pâinea crocantă vor face un contrast extraordinar. Ca să nu mai spun de gusturi: dulceag-acrișor, picant, sărat.

Aceasta postare a fost publicata pe Eva.ro in data de 10 mai 2013.